18/06/2018

DRAW THE LINE

Jezik umjetnosti ponekad najbolje opisuje naše emocije, snove i svakodnevne borbe, univerzalan je i sveobuhvatan.

Performans se temelji na stvarnim pričama bivših ovisnika koje su prikupljane kroz svakodnevni rad Udruge za pomoć ovisnicima Vida, koje je Plesna grupa Flame prikazala kroz koreografiju i ples.

„Lako je skinuti se, ali teško je ostati čist“ – riječi su bivšeg ovisnika
Performans preispituje status ovisnika u društvu, kao i odnos društva prema ovisniku. Često upravo taj odnos društva u životu ovisnika predstavlja prepreku održavanju apstinencije i pozitivnog načina života.
Cilj je utjecati na odnos društva prema osobama s problemom ovisnosti te smanjiti predrasude koje u odnosu prema njima postoje.

Kakav je odnos između ovisnika i droge? Što je ona njemu – prijateljica? Obitelj? Zagrljaj, utjeha i sigurnost? Život? Ili smrt? U kojem će trenutku ovisnik podvući crtu? Kako će ostati čist?


Prvim predstavljanjem performansa u javnosti (Trg Šišmiš, 27.06.2018. god.) Udruga Vida u suradnji s Plesnom grupom Flame obilježila je Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama organizacijom  premijere plesnog performansa na temu života u ovisnosti.

Financirano od strane Primorsko-goranske županije kroz provedbu projekta „ZaVidaj se“


Druga izvedba performansa održana je u sklopu Mentalfest-a  2018. godine čiji je Udruga Vida suorganizator već treću godinu za redom.

Financirano od strane Primorsko-goranske županije kroz provedbu „Manifestacija za 2018. godinu“ i Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH kroz provedbu projekta “Spektar”.


U Gackom pučkom otvorenom učilištu povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti 2018. god. organizirali smo treću izvedbu plesnog performansa “Draw the line” pred punim auditorijem srednjoškolaca, profesora i stručnih djelatnika za rad s djecom u srednjim školama.

Financirano od strane Ministarstva zdravstva kroz provedbu projekta “Snažni, zdravi, sigurni… i povezani!” koji se provodi u partnerstvu sa Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije


Režija: Udruga Vida
Produkcija: Plesna Grupa Flame
Koreografija: Dominik Valić
Glazba: Max Richter
Dizajn kostima: Vera Stojaković
Promotivni materijal: TinyBizz Photography (Martina Šalov)

Plesni ansambl: Martina Miliša, Vanja Boškovski, Mattea Linić, Antonia Bašković, Antonio Dudaš, Jelena Braut, Karla Glažar, Iva Šupek,Ivana Tus, Dominik Valić


 

Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail