12/05/2021

A.K.Ž.

A.K.Ž. – Agroklub žena za socijalnu inkluziju osoba sa psihosocijalnim teškoćama

Pandemija COVID-19 stavila je pred pružatelje socijalnih usluga nove izazove povezane s očuvanjem meltalnog zdravlja u nadolazećoj ekonomskoj krizi. Projetom se osnažuju žene s problemom ovisnosti, vlastitim ili u obitelji, te druge žene s psihosocijalnim teškoćama, kao osobito ranjivu skupinu. Opći cilj projekta je povećanje kapaciteta žena sa psihosocijalnim teškoćama za zapošljavanje i socijalno uključivanje kroz razvoj radnih navika, pozitivnih stavova prema radu te stjecanju specifičnih vještina i znanja.

Specifični ciljevi projekta su:

  1. Organizacija radno-okupacijskih aktivnosti povezanih s proizvodnjom i preradom povrća i drugog jestivog bilja.
  2. Uključivanje korisnica u aktivnosti projekta u svrhu radne reintegracije, usvajanja novih vještina, osposobljavanja i edukacije u području uzgoja i prerade povrća i drugog jestivog bilja.
  3. Omogućavanje korisnicama sa smetnjama psihosocijalnog funkcioniranja korištenje rehabilitacijskih/resocijalnizacijkih usluga osposobljavanja za društvene uloge te ambijent u kojem ih mogu uvježbavati.

Korisnice projekta su žene sa smanjenim psihosocijalnim funkcioniranjem: liječene ovisnice; žene s psihičkim teškoćama; žene s problemom ovisnosti u obitelji; volonterke Udruge na poziciji A.R.A. – asistentica u rodno osjetljivim aktivnostima.

Projektom se stermi uspostavi Agrokluba žena kao održivog načina uključivanja ranjiivh skupina žena u program socijalne reintergracije Udruge.

Projekt financira Grad Rijeka s 10.000, 00 kn godišnje.

Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail