10/02/2020

HORIZONT

HORIZONT – multimodalni program prevencije različitih oblika ovisnosti financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj programa je prevencija ovisnosti o alkoholu, drogama, kockanju i novim tehnologijama provedbom sveobuhvatnog multimodalnog preventivnog programa koji sadrži aktivnosti selektivne i indicirane prevencije te intervencija usmjerenih na okruženje.

AKTIVNOSTI PROJEKTA:

Aktivnosti se dijele na one usmjerene osnaživanju obitelji koje osnivaju ovisnici; aktivnosti informiranja i educiranja mladih u kontekstu glazbenih festivala o rizicima konzumiranja psihoaktivnih supstanci te razvoj interaktivne internetske platforme koja će sadržavati informacije o ovisnostima, inovativne sustave procjene rizika od razvoja različitih vrsta ovisnosti i nuditi mogućnost online savjetovanja.

U sklopu programa Horizont, pokrenuta je Interaktivno-informativna platforma Dalekozor s ciljem povezivanja mladih sa stručnim osobama iz područja prevencije i suzbijanja ovisnosti. Ime platforme podsjetnik je da u trenucima nelagode ili teškoća sagledamo stvari u perspektivi: osvijestimo procese koji traju, ugledamo smjerove kojima možemo poći i  odlučimo se za one puteve koji vode ostvarenju naših životnih ciljeva. Svako toliko zastanimo, uzmimo dalekozor i pogledajmo gdje smo – od kuda smo došli, kamo idemo i gdje bismo željeli doći.

PARTNERI NA PROJEKTU:

Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

 

 

 

 

 

Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije

 

 

 


SUFINANCIRANJE PROJEKTA:

Projekt „HORIZONT“ – multimodalni program prevencije različitih oblika ovisnosti u svojoj naravi je sufinanciranje projekata:

 


TRAJANJE PROJEKTA:

1.12.2019. – 30.11.2020.

 

VODITELJICA PROJEKTA:

Karla Glažar, mag.paed.soc.


"Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je 

odgovornosti Udruge "Vida" i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva zdravstva"
Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail