Poziv za volontiranje u sklopu projekta “Spektar” – integrirane usluge resocijalizacijskog programa

Udruga za pomoć ovisnicima „Vida“ poziva sve zainteresirane da se prijave za volontiranje u sklopu projekta „Spektar“ – integrirane usluge resocijalizacijskog programa, kojeg u 2019. godini financira Ured za suzbijanje zlouporabe droga.

„Spektar“ objedinjuje ključne aktivnosti resocijalizacijskog programa: psihosocijalnu potporu ovisnicima u socijalnoj integraciji, povećanje zapošljivosti i izgradnju mreže potpore. Projekt je rodno osjetljivog karaktera – želi osnažiti žene s problemom ovisnosti za obavljanje društvenih uloga i usvajanje pozitivnog rodnog identiteta kroz aktivnosti razvoja zdravih životnih navika, vještina, interesa i društvene participacije, kao i kroz povećanje znanja o čimbenicima rizika za fizičko i mentalno zdravlje.


Naziv volonterske pozicije:

Asistent/ica pri socijalnoj inkluziji ovisnica

Opis poslova:

Sudjelovanje u aktivnostima Udruge specifično usmjerenim ženama: organizacija i provedba radionica (npr. radionica o reproduktivnom zdravlju), sudjelovanje na aktivnostima usmjerenim međugeneracijskom prijenosu iskustava (npr. branje ljekovitog bilja u Gorskom Kotaru s korisnicima Udruge i njihovim obiteljima), stvaranje on-line pričaonice o stvarima koje žene čine (ne)ovisnima.

Sudjelovanje u istraživačkom radu Udruge: provođenje ispitivanja i analiza istraživačkog materijala (npr. istraživanje o znanju i stavovima mladih o novim drogama).

Kvalifikacije:

Vida prvenstveno traži studentice i studente željne praktičnog rada, no dobrodošli su i svi s velikom željom, voljom i sklonosti timskom radu!

Od volonterki i volontera se očekuje pohađanje edukacije koju će provesti Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci s ciljem usvajanja rodno osjetljivog pristupa u radu s ovisnicama. Edukacija će se održati u tri navrata, u lipnju tekuće godine, u Udruzi za pomoć ovisnicima „Vida“, Slogin kula 12, a volonteri/ke će na ovaj oblik usavršavanja utrošiti šest sati.


Sudjelovanje u projektnim aktivnostima bit će zabilježeno u volonterskim knjižicama i/ili na potvrdama, a točne aktivnosti bit će propisane ugovorom o volontiranju. Volonterke i volonteri dobit će nagrade u obliku sudjelovanja na raznim manifestacijama Udruge. Molimo sve zainteresirane da pošalju mail s kratkom biografijom na adresu udrugavida.rijeka@gmail.com s naznakom: Volontiranje na projektu „Spektar“.


Volonterski angažman doprinijet će unaprjeđenju Vašeg praktičnog, organizacijskog i kritičkog
znanja te osnaživanju svijesti o socijalnoj isključenosti ovisnica!


Prijave su otvorene do 15. travnja 2019. godine. 


 

 

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail