Javni poziv za donaciju knjiga knjižnici Udruge “Vida” MargiNe

Pozivamo građane i građanke da nam pošalju knjige koje su ih oblikovale i tako pomognu stvaranje knjižnice Udruge „Vida“ MargiNe, namijenjene resocijalizaciji osoba s problemom ovisnosti.

Udruga za pomoć ovisnicima „Vida“ Rijeka poziva sve građane i građanke da doniraju knjige knjižnici MargiNe. Knjige primamo poštom ili u živo, svakim radim danom od 10:00 do 14:00 sati, na adresi Resocijalizacijskog centra, Slogin kula 12. Rok za slanje je 15. studeni 2020. godine. Knjige nas inspiriraju na promjenu, uče da sagledamo stvari iz tuđe perspektive i upoznamo nove svjetove, potiču kreativnost i stvaralaštvo. Postoje knjige koje su nam jako značajne u nekom trenutku života, a kasnije ostanu samo lijepa (i prilično prašnjava!) uspomena na polici. Ako ste voljni odreći se takve uspomene u korist osoba s problemom ovisnosti na putu socijalne reintegracije, pošaljite nam ju – ili dostavite – na adresu Resocijalizacijskog centra u Rijeci. Donacijom knjige pomoći ćete ovisnicima/cama na njihovom putu prema oporavku, pružiti im mogućnost da povrate neke od izgubljenih navika (ili steknu nove!) i pokazati im da ih je društvo spremno ponovno prihvatiti. Napišite im posvetu u knjigu koju donirate i u par rečenica opišite sebe, svoj put i zašto je znanje u knjizi koju darujete važno.

Stvaranje knjižnice jedna je od aktivnosti ciklusa #NEovisne financirana od strane  Ministarstva zdravstva kroz projekt „Praksa“ –  integrirane usluge resocijalizacijskog spektra i razvoj oporavku usmjerenih intervencija, kojeg udruga „Vida“ provodi do 2022. godine.

Larga Vida Libro (Živjela knjiga)!

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail