Krećemo s podjelom higijenskih potrepština korisnicama Resocijalizacijskog centra

Udruga “Vida” kroz rodno osjetljiv program #NEovisne počinje podjelu higijenskih potrepština korisnicama u prostoru Resocijalizacijskog centra. 

Jeste li znale da je Škotska u studenom postala prva zemlja na svijetu gdje će žene besplatno dobivati uloške i tampone? Tamo je izglasan Zakon o proizvodima za menstruaciju kojeg je od 2016. godine zagovarala Monice Lennon, laburistička zastupnica, putem svoje kampanje za ukidanje menstrualnog siromaštva. Neke zemlje su ukinule ili smanjile porez na higijenske potrepštine, poput Velike Britanije. Menstrualno siromaštvo najviše pogađa socijalno isključene i nezaposlene osobe koje si ne mogu priuštiti menstrualne proizvode, ili dovoljan broj istih.

Kako ove godine ne možemo komentirati ovu i druge novine iz svijeta rodne ravnopravnosti na nekom od naših ženskih krugova, pozivamo naše korisnice da nam ipak dođu na kavu i preuzmu poklon pakete s higijenskim potrepštinama. Resocijalizacijski centar je na adresi Slogin kula 12, a možete doći svakog radnog dana od 10:00 do 14:00 sati. U svakom paketu se nalaze: higijenski ulošci, edukativni materijal, sapun za intimno pranje i kondomi.

 

Programe Resocijalizacijskog centra Udruge “Vida” do kraja 2021. godine financira Europski socijalni fond kroz provedbu projekta “Timun” – Primorsko-goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika.

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail