ODRŽAN TREĆI EDUKACIJSKI MODUL U SKLOPU PROVEDBE PROJEKTA “PUZZLE” U CISTI VELIKOJ

24. i 25.10.2019. u Prihvatnom centru Cista Velika Doma za ovisnike Zajednica Susret održan je treći modul edukacije za stručne djelatnike u rehabilitaciji pod nazivom: „Praćenje napretka korisnika u osposobljavanju za društveno profesionalne vještine“.

Edukacija se održava u sklopu provedbe ESF projekta „Puzzle“- povećanje zapošljivosti liječenih ovisnika a temelji se na istraživanju i radu stručnog tima Udruge Vida u primjeni metodologije zasnovane na povećanju funkcionalnosti ovisnika u procesu oporavka i u socijalnom uključivanju.

U trećem smo modulu upoznali stručne radnike PC Cista Velika s instrumentima ICF-Ovisnosti kojeg razvija talijanski ICF Team sastavljen od stručnjaka sa Sveučilišta u Veroni, zaposlenika u javno-zdravstvenim institucijama i u terapijskim zajednicama na području regije Veneto (Italija). Instrumenti koje je ovaj tim razvio omogućuju vrednovanje kapaciteta i potreba korisnika, planiranje intervencija i praćenje postignutih rezultata. Primjena ovog instrumentarija omogućuje provedbu u praksi bio-psiho-socijalne paradigme koja rehabilitaciji i resocijalizaciji daje jednaki značaj kao i liječenju jer zdravlje svake osobe promatra ne samo kroz prizmu bioloških ograničenja, već i u funkciji psiholoških i socijalnih odrednica zdravlja i bolesti.

U praktičnom djelu edukacije kroz studiju slučaja primjenili smo znanja i vještine stečene u sva tri modula provedene edukacije.

 

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail