Održan ulični dan u sklopu Mentalfesta 2019.

Udruga “Vida” suorganizatorica je Mentalfesta četvrtu godinu za redom. Festival se održava u Rijeci povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. listopada, čija je ovogodišnja tema prevencija suicida. Korisnici/e, zaposlenici/e i volonteri/ke predstavili su rad Udruge na Uličnom danu, 9. listopada od 10:00 do 15:00 sati na riječkom Kontu.

Udruga “Vida” osmislila je niz kreativnih aktivnosti za Ulični dan, poput Drva života, gdje je svaki prolaznik mogao nešto napisati ili nacrtati kako bi inače sivo drvo oživjelo i prolistalo u čitavom spektru boja, oblika i misli. Prikupljale su se i price žena koje su željele podijeliti kako su smogle snage da prebrode teške životne trenutke (za istu aktivnost u online izdanju posjetite pričaonicu #NEovisne) . Posjetitelji i posjetiteljice mogli/e su dati dobrovoljne donacije za bedževe, majice i torbe, ali i iz košare izvući poruku iz svemira, namijenjenu baš njima. Za ovu priliku, korisnici Stambene zajednice u Lokvama plasirali su proizvod, čuvarkuće u izdubljenim deblima, puževim kućicama i cementnim vazama, što je aktivnost koju Udruga “Vida” upartnerstvu sa Zadrugom “Lada” provodi u sklopu resocijalizacijskog Programa pomoći pri obrazovanju i zapošljavanju. Program se financira iz europskih projekata “Puzzle” – povećanje zapošljivosti liječenih ovisnika i “Timun” – primorsko-goranska inicijativa za zapošljavanje bivših ovisnika, te projekta financiranog od strane Primorsko-goranske županije, “Butiga” – društvenim poduzetništvom do inovativnog socijalnog modela.

Kako nam je bilo na Mentalfestu, pogledajte u video prilozima. Cjelokupni program Mentalfesta 2019., možete pronaći ovdje.

 

 

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail