Poziv na okrugli stol o zapošljavanju osoba sa psihosocijalnim teškoćama

Okrugli stol o zapošljavanju osoba sa psihosocijalnim teškoćama Udruga „Vida“ organizira povodom završetka trogodišnjeg projekta „Timun“ – Primorsko-goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika, financiranog od strane Europskog socijalnog fonda. Prijavni obrazac za sudjelovanje možete preuzeti ovdje.

Okrugli stol o zapošljavanju osoba sa psihosocijalnim teškoćama održat će se u petak, 24. rujna 2021. godine u Mramornoj dvorani Guvernerove palače, od 13:00 do 15:30 sati. Cilj okruglog stola je raspraviti o perspektivama zapošljavanja osoba sa psihosocijalnim teškoćama, o poticajnim mjerama zapošljavanja, nedostacima postojećih mjera i njihove implementacije, uz razmjenu iskustava među ključnim dionicima i diskusiju sa stručnom javnosti. U prvoj sesiji predstavit će se rezultati kvalitativnog istraživanja o zapošljavanju liječenih ovisnika provedenog u sklopu projekta. U drugoj sesiji, o problematici zapošljavanja osoba sa psihosocijalnim teškoćama govorit će prof.dr.sc. Slađana Štrkalj Ivezić, dr.med.,spec.psyh., pročelnica Zavoda za socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče, Bojana Dražić, prof.soc.ped. sa Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, predsjednica Udruge „Vida“ Sanja Filipović, dipl.psih.,prof., Jasna Kukuljan, dipl.ing. iz Komunalnog društva Čistoća Rijeka te predstavnik Primorsko-goranske županije, koja je partner na provedbi projekta. Moderatorica će biti Ivona Mladina, dipl.psih.,prof.
Udruga za pomoć ovisnicima “Vida” Rijeka djeluje od 2006. godine na području prevencije i suzbijanja ovisnosti u lokalnoj zajednici i šire. Od tada do danas, provedeno je više od stotinu projekata usmjerenih uglavnom resocijalizaciji osoba s problemom ovisnosti, što je primarna djelatnost i svrha postojanja Udruge. Od 2019. godine Udruga provodi ESF projekt “Timun” – Primorsko-goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika. Glavne aktivnosti projekta su kvalitativno istraživanje o iskustvima, potrebama i kapacitetima liječenih ovisnika za posao, kao i poslodavaca za zapošljavanje liječenih ovisnika i provedba tri programa Resocijalizacijskog centra Udruge – Program pripreme ovisnika za resocijalizaciju, program podizanja samopouzdanja i Program pomoći pri obrazovanju i zapošljavanju.

Program okruglog stola:
13:00-13:15 Registracija sudionika
13:15-13:45 Otvaranje okruglog stola i predstavljanje rezultata kvalitativnog istraživanja o zapošljavanju liječenih ovisnika
13:45-14:00 Pauza za kavu
14:00-15:00 Moderirana rasprava govornika o zapošljavanju osoba sa psihosocijalnim teškoćama
15:00-15:30 Rasprava i zaključci

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail