Održan Virtualni 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS)

Grad Rijeka sudjelovao je i ove godine na 17. Sajmu visokog obrazovanja i stipendija (SAS) kojeg je organizirao Institut za razvoj obrazovanja (IRO). Sajam je održan u online formatu uz 40 izlagača iz Hrvatske i cijelog svijeta, gdje je sudjelovala i naša Udruga.

Na virtualnom štandu Grada Rijeke učenici i studenti Rijeke saznali su sve o mogućnostima stipendiranja od strane Grada Rijeke. Na Sajmu stipendija prezentira je i prva hrvatska virtualna platformu Dalekozor koja spaja mlade sa stručnim osobama iz prevencije i suzbijanja ovisnosti, kako bi stručnu pomoć, ali i podršku vršnjaka, volontera Udruge Vida, učinile dostupnijom mladima u riziku.

Platformu je izradila Udruga Vida, koja od 2006. godine radi na području prevencije i suzbijanja ovisnosti u našem gradu. Svakodnevno radimo s mladima, naročito onima u riziku od razvoja ovisnosti i socijalne isključenosti te studentima koji će u budućnosti raditi u pomagačkim zanimanjima (studentice psihologije, pedagogije i sl). Kroz protekle dvije godine detektirali smo da se u jeku pandemije COVID-19 povećao broj mladih u riziku od razvoja ovisnosti i socijalne isključenosti te smo u sklopu svog Programa prevencije uspostavili predmetnu virtualnu platformu.

Više o Sajmu stipendija pročitajte ovdje.

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail