“Crvene cipelice”, Baška – 17. i 18.05.2019.

17. i 18. svibnja 2019. djelatnici Udruge „Vida“ provodili su aktivnosti za sigurnija noćna okruženja u okviru glazbenog festivala „Crna ovca“ u Baški. Aktivnosti se provode u okviru projekta „Crvene cipelice“.
Na informativnom štandu Udruge posjetitelji su mogli sudjelovati u nagradnom kvizu na temu novih droga i rizika povezanim s uzimanjem psihoaktivnih supstanci. Odaziv je bio više nego zadovoljavajuć – u kvizu su sudjelovali brojni posjetitelji, različitih dobnih skupina, kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva. Svi posjetitelji su svojim sudjelovanjem mogli osvojiti neku od nagrada koje su se nudile na štandu. Nagradni fond sačinjavali su proizvodi usmjereni na edukaciju i smanjenje štete (informativni letak s prezervativom, bočicu vode, sunčane naočale, flastere, balzame za usne) te materijali kojim se promovira projekt (bedževi, torbe, ruksaci, majice).
Druge su večeri provedene i aktivnosti namijenjene edukaciji osoblja ugostiteljskih objekata u okolici glazbenog festivala. Tako su osoblju barova, kafića i glavnog šanka festivala uručeni edukativni materijali o načinima reagiranja u kriznim situacijama te su pozvani da edukativne i promotivne materijale podijele i sa svojim posjetiteljima.
Evaluacija provedenih aktivnosti ukazuje na visoku razinu zadovoljstva sudionika. Sudionici su najbolje ocjenili zabavnost i korisnost igara, navodeći da su informacije koje su dobili kroz sudjelovanje veoma korisne. Većina sudionika navela je i da su kroz sudjelovanje dobili znanja o novim drogama koja prije nisu imali.

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail