Istraživanje iskustava, potreba i kapaciteta poslodavaca pri zapošljavanju liječenih ovisnika

Udruga “Vida” je od ožujka 2019. do ožujka 2020. godine, u sklopu projekta “Timun”, provodila kvalitativno istraživanje putem polustrukturiranih intervjua o iskustvima, potrebama i kapacitetima liječenih ovisnika za zapošljavanje. Trenutno je u procesu provedba istraživanja o mogućnostima zapošljavanja liječenih ovisnika s poslodavcima – udrugama, zadrugama i pružateljima socijalnih usluga. Istraživanje se provodi na prostoru Primorsko-goranske županije i trajat će do kraja travnja 2021. godine. 

Udruga “Vida” je u sklopu projekta “Timun” – Primorsko goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u rujnu 2019. godine započela provedbu istraživanja o mogućnostima poslodavaca za zapošljavanjem liječenih ovisnika.ca. Cilj istraživanja je prikupiti stavove, iskustva i potrebe poslodavaca kad je u pitanju zapošljavanje teško zapošljivih skupina – poput liječenih ovisnika. Istraživanje se provodi pomoću polustrukturiranih intervjua.

Istraživanje koje se provodi u projektu “Timun” tendira istražiti moguće razloge visoke stope nezaposlenosti liječenih ovisnika.ca i sugerirati moguća rješenja ovog problema. Rezultati istraživanja bit će prezentirani po završetku projekta na okruglom stolu koji će okupiti relevantne dionike (stručne osobe u radu s ovisničkom populacijom, poslodavce, donositelje.ice odluka).

Ako ste poslodavac i želite sudjelovati u istraživanju, obratite nam se mailom na udrugavida.rijeka@gmail.com. Vaše mišljenje nam je važno.

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail