Pokrenuta platforma Dalekozor Udruge “Vida”

Dalekozor je interaktivno-informativna platforma Udruge “Vida” nastala s ciljem povezivanja mladih sa stručnim osobama iz područja prevencije i suzbijanja ovisnosti, prva ovakvog tipa u Republici Hrvatskoj.

Ime platforme podsjetnik je da u trenucima nelagode ili teškoća sagledamo stvari u perspektivi: osvijestimo procese koji traju, ugledamo smjerove kojima možemo poći i odlučimo se za one puteve koji vode ostvarenju naših životnih ciljeva. Svako toliko zastanimo, uzmimo dalekozor i pogledajmo gdje smo – od kuda smo došli, kamo idemo i gdje bismo željeli doći.

U sagledavanju situacije, često nam je potrebna pomoć: Kompas nam pomaže u orijentaciji kada nismo sigurni gdje se nalazimo. Atlas je mapa raznolikog znanja koja nam koristiti u informiranju te donošenju stavova i odluka. Ipak, nekad nam najviše znači ljudski kontakt i savjet, stoga Pitajte stručnjaka, pitajte stručnjakinju i s iskusnim osobama provjerite svoju navigaciju.

Platforma Dalekozor nastala je u provedbi programa “Horizont” – multimodalnog programa prevencije različitih oblika ovisnosti, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kojeg provodi Udruga “Vida”.

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail