Istraživanje iskustava, potreba i kapaciteta poslodavaca u zapošljavanju liječenih ovisnika

Udruga “Vida” u sklopu provedbe projekta “Timun” – Primorsko goranska inicijativa za zapošljavanje bivših ovisnika, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u rujnu 2019. godine započinje provedbu drugog elementa projekta koji se odnosi na istraživanje iskustava, potreba i kapaciteta poslodavaca (pružatelja socijalnih usluga, obrtnika i srednjih poduzetnika) u zapošljavanju liječenih ovisnika. Cilj ispitivanja je prikupiti stavove, iskustva i potrebe poslodavaca kad je u pitanju zapošljavanje teško zapošljivih skupina – poput liječenih ovisnika. Istraživanje će se provoditi narednih mjeseci kroz metodu fokus grupe sa sudionicima – poslodavcima s područja Primorsko goranske županije.

 

Kvalitativno istraživanje s poslodavcima dio je šireg istraživanja koje tendira istražiti moguće razloge visoke stope nezaposlenosti liječenih ovisnika i sugerirati rješenja ovog problema.

 

Fokus grupe održavat će se na području grada Rijeke, a opći poziv za sudjelovanje s potrebnim informacijama za zainteresirane poslodavce bit će objavljen i na službenoj stranici i profilima društvenih mreža Udruge “Vida”.

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail