Krećemo s istraživanjem: Percepcija roditelja, nastavnika i stručnog osobalja u školama o dostupnosti sredstava ovisnosti srednjoškolcima

Udruga za pomoć ovisnicima Vida Rijeka od 2006. godine bavi se suzbijanjem ovisnosti i prevencijom zlouporabe psihoaktivnih tvari i drugih rizičnih ponašanja kod djece i mladih. U okviru trogodišnjeg programa „Horizont“– multimodalni program prevencije različitih oblika ovisnosti, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provodimo istraživanje o percepciji roditelja, nastavnika te drugog stručnog školskog osoblja o dostupnosti psihoaktivnih sredstava te sredstava ponašajnih ovisnosti mladima. Cilj ovog istraživanja je prikupiti informacije koje će nam koristiti za planiranje preventivnih intervencija usmjerenih na neposredno okruženje mladih (obitelji, škole i zajednice) s krajnjim ciljem smanjenja dostupnosti sredstava ovisnosti mladima te kreiranja alata i sadržaja informiranja i educiranja roditelja i nastavnika o rizicima razvoja ovisnosti te zaštitnim faktorima koji čuvaju mentalno zdravlje djece i mladih, promoviraju zdravlje te omogućavaju odgovorne zdravstvene i životne izbore mladih.

Sudjelovanje u istraživanju sastoji se od ispunjavanja seta kratkih upitnika koji uključuju i dio koji se odnosi na sociodemografske podatke. Vrijeme potrebno za ispunjavanje upitnika je 15 minuta. Ukoliko ste zainteresirani za istraživanje, stojimo vam na raspolaganju putem maila udrugavida.rijeka@gmail.com.

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail