18/06/2018

DRAW THE LINE

 

Jezik umjetnosti ponekad najbolje opisuje naše emocije, snove i svakodnevne borbe, univerzalan je i sveobuhvatan.

This slideshow requires JavaScript.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama Udruga Vida u suradnji s Plesnom grupom Flame organizira premijeru plesnog performansa na temu života u ovisnosti.


„Lako je skinuti se, ali teško je ostati čist“ – riječi su bivšeg ovisnika
Performans preispituje status ovisnika u društvu, kao i odnos društva prema ovisniku. Često upravo taj odnos društva u životu ovisnika predstavlja prepreku održavanju apstinencije i pozitivnog načina života.
Cilj je utjecati na odnos društva prema osobama s problemom ovisnosti te smanjiti predrasude koje u odnosu prema njima postoje.
Kakav je odnos između ovisnika i droge? Što je ona njemu – prijateljica? Obitelj? Zagrljaj, utjeha i sigurnost? Život? Ili smrt? U kojem će trenutku ovisnik podvući crtu? Kako će ostati čist?

Performans se temelji na stvarnim pričama bivših ovisnika koje su prikupljane kroz svakodnevni rad Udruge za pomoć ovisnicima Vida, koje je Plesna grupa Flame prikazala kroz koreografiju i ples.Režija: Udruga Vida
Produkcija: Plesna Grupa Flame
Koreografija: Dominik Valić
Glazba: Max Richter
Dizajn kostima: Vera Stojaković
Promotivni materijal: TinyBizz Photography (Martina Šalov)

Plesni ansambl: Martina Miliša, Vanja Boškovski, Mattea Linić, Antonia Bašković, Antonio Dudaš, Karla Glažar, Iva Šupek,Ivana Tus, Dominik Valić


 

Financirano od strane Primorsko-goranske županije kroz provedbu projekta „ZaVidaj se“ i Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH kroz provedbu projekta “Spektar”.
Share:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram