21/10/2015

Tko smo mi?

 Sanja Filipović dipl.psih. Predsjednica Udruge "Vida"

 


Sanja Filipović, dipl.psih.prof., univ.mag.sanit.publ.
Predsjednica Udruge Vida

Sanja je iskusna psihologinja – terapeut i supervizor na području mentalnog zdravlja, a od 2017. i sveučilišna magistra promocije zdravlja i prevencije ovisnosti. Radila je u Italiji i Hrvatskoj s ovisnicima, osobama oboljelim od HIV-a, osobama s ratnim traumama, iseljenicima – ovisnicima, osobama sa psihosocijalnim teškoćama te s obiteljima u potrebi. Poznaje rad i u institucionalnoj i u izvaninstitucionalnoj skrbi. Vodila je interaktivni internetski portal za ovisnike, konzumente i eksperimentatore, te članove njihovih obitelji. U terapiji koristi psihodramu kao oblik ljekovitog ljudskog susreta i grupu kao okvir unutar kojega i pred kojim se taj susret odvija. Otvorenog duha za inovacije, sa skromnošću i vedrinom rođenog pomagača, ona je spiritus movens udruge.


 

 


Karla Glažar, mag.paed.soc.
Izvršna direktorica

Karla je diplomirana socijalna pedagoginja. Staž u Udruzi započela je kroz volontiranje, a u brzom roku došla je do dugo željenog zapošljavanja u Udruzi i pozicije izvršne direktorice. Aktivna je u animaciji i osmišljavanju kreativnih i sportskih radionica za korisnike i njihovu djecu, a ni administracija joj nije strana. Uvijek nasmiješena, ali s crtom strogoće kad zatreba. Iako najmlađa u našem kolektivu, bez dlake na jeziku i/ili sa toplom riječi kada zatreba.


Maja Stevanović dipl.iur.

 

 

Maja Stevanović, dipl.iur.
Voditeljica pravno-ekonomskih poslova

Maja je diplomirana pravnica, sudski tumač za talijanski jezik i savjetnica za osnivanje tvrtki. Posvećena je razvoju i promociji društvenog poduzetništva.  Uvijek spremna pomoći korisnicima oko ostvarivanja prava na dječji doplatak, invalidninu, otpremninu, privremenu obustavu plaćanja kredita i slično. Doprinosi njihovom razvoju u administrativnim i socijalnim vještinama vezanim uz upravljanje osobnim i obiteljskim životom i budžetom. Administriranje projekata udruge bez njene savjesnosti i urednosti, ne bi bilo to što treba biti.


 

 

Greta Grakalić Rački, Mag.teol.mag.cult.
Projektna asistentica

Greta je magistrirana kulturologinja i teologinja. Dugogodišnja je aktivistkinja u području borbe za ljudska prava i strastvena u radu s marginaliziranim društvenim skupinama. Njezin afinitet i znanje o feminističkoj i rodnoj teoriji i praksi prenijela je na rad sa zaposlenicama i korisnicama udruge, pa je tako zaslužna i za organizaciju radno-okupacijskih aktivnosti korisnika/ca. Gretu ćete najvjerojatnije sresti na čelu prosvjedne kolone za ljudska prava, kako drži najveći transparent koji je sama izradila.


 

 

Anamarija Ivković, dipl.soc. radnica
Stručna suradnica

 

Ana Marija Ivković socijalna je radnica koja se timu Udruge Vida priključila 2018. godine, nakon što je više od 3 godine radila u Centru za socijalnu skrb i 6 godina u terapijskoj zajednici s ovisnicima. Ne moramo naglašavati da su Ana Marijino znanje, iskustvo i svježa perspektiva bilo baš ono što je Udruzi trebalo! Budući da rad s ovisnicima ima u malom prstu, upravo je ona preuzela poslove pomoći korisnicima u ostvarivanju socijalnih prava te pripreme korisnika za odlazak na liječenje i rehabilitaciju. Osim toga, certificirana je učiteljica autogenog treninga koji primjenjuje i u radu s našim korisnicima i članovima njihove obitelji, a po potrebi i kolegama. 

Iako joj je crna najdraža boja, Ana Marija uvijek zrači vedrinom i pozitivnom energijom koju su prepoznali svi, bez greške. Njen topli osmijeh i lijepa riječ ponekad su sve što je korisnicima potrebno da im uljepša dan, a često ni kolege nisu imuni na to.


 

 

Ivona Mladina, dipl.psih.
Projektna suradnica

 

Ivona je radno iskustvo prikupila radeći u Klinici za psihijatriju Vrapče, pravosudnom i zatvorskom sustavu te pružajući usluge iz polja organizacijske psihologije tvrtkama, organizacijama i poduzećima. U poduzetničke vode hrabro se bacila 2014. godine, otvorivši privatnu psihološku praksu u kojoj i dan danas pruža usluge savjetovanja i psihoterapije kao certificirana gestalt psihoterapeutkinja. U Udruzi Vida zaposlila se 2018. godine na poziciji projektne suradnice i psihologinje, a s vremenom je prihvatila ulogu odgovorne osobe za stambenu zajednicu. Rad s ovisnicima za Ivonu je izazov s kojim se svakodnevno drage volje lovi u koštac!

„Naučiti znači otkriti da je nešto moguće.“ njen je životni moto. Od kad je Ivona u Udruzi, znatiželja, istraživanje i učenje postali su svakodnevnica u Udruzi – i za zaposlenike i za korisnike! Zahvaljujući njenim riječima podrške, korisnici uspješno prepoznaju vlastite potencijale, a mi smo otkrili da je teško, kad Ivonin smijeh odjekne Udrugom, ne nasmijati se skupa s njom.


Luna

 

 

 

Luna
Terapijski pas

Luna je napušteni pas kojeg smo usvojili 2014. godine. Maskota je organizacije. Izgleda prijeteće, vjeruje da je pas čuvar, a u konačnici sve nas čuva od poštara. Intenzivno sudjeluje u svakom radu s korisnicima, bilo grupnom ili individualnom. Kad dođu djeca korisnika na učenje s volonterima, i ona uči s njima. Zahvaljujući njoj znamo da nisu samo ljudi ljudima prijatelji


 

 


Dragan i Maja

Terapijski sokolovi

Iz milja zvani sokolovi/pilići, ove australske zebice uz Lunu su prvi koji veselo pozdrave sve posjetitelje Udruge. Prvi nam se pridružio Dragan, kao donacija jednog korisnika, ali da ne bude sam, nabavili smo mu družicu Maju. I sad zadovoljno cvrkuću po cijele dane i uveseljavaju sve koji ih upoznaju. Stalno nam pjevaju: “Titirititi titirititi” [u prijevodu sa australsko-zebičkog: “Napravili smo novo jaje i btw gladni smo!”]

Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail