09/08/2018

STAMBENA ZAJEDNICA

Udruga Vida je u travnju 2017. službeno otvorila stambenu zajednicu za ovisnike, povratnike s programa rehabilitacije i liječenja u terapijskoj zajednici ili penalnom sustavu, koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Stambena zajednica nalazi se u Lokvama, u Gorskom Kotaru, a ima kapacitet za smještaj 8 odraslih osoba.
U sklopu stambene zajenice nalazi se radno-rehabilitacijska radionica u kojoj će biti pokrenuti socijalno-poduzetnički poduhvati od strane Proizvodno-uslužne socijalne zadruge Lada. Radionica će biti opremljena strojevima i opremom potrebnom za proizvodnju različitih produkata od prirodnih materijala, a u svrhu zapošljavanja korisnika i osoba sa smještajem u stambenoj zajednici.
Korisnicima stambene zajednice na raspologanju su zaposlenica PUSZ Lada, koja je zadužena za organizaciju i koordinaciju radno-okupacijskih aktivnosti u stambenoj zajednici, te djelatnice Udruge Vida koje korisnicima pružaju socijalnu i psihosocijalnu podršku, pomoć pri pronalasku zaposlenja, pri upisu u programe obrazovanja, pri uključivanju u aktivnosti lokalne zajednice i slično. Unutar stambene zajednice, korisnicima se pružaju usluge prehrane, brige o zdravlju, zbrinjavanja, psihosocijalne rehabilitacije i radne terapije, u trajanju u pravilu do jedne godine.

Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail