Međunarodna konferencija “Kako do oporavka? – suvremeni pristup liječenju, rehabilitaciji i socijalnoj reintegraciji osoba s problemom ovisnosti” – 01.09.2020. u Rijeci

Udruga “Vida” organizira međunarodnu konferenciju o konceptu oporavka u tretmanu ovisnosti, pod nazivom “Kako do oporavka? – suvremeni pristup liječenju, rehabilitaciji i socijalnoj reintegraciji osoba s problemom ovisnosti”. Konferencija će se održati 01. rujna 2020. godine u Rijeci, u prostoru Hotela Bonavia.

Udruga “Vida” već duži niz godina aktivno provodi mjere i pruža usluge resocijalizacijskog spektra predviđene nacionalnim Projektom resocijalizacije ovisnika. Naš dugogodišnji rad na socijalnoj i radnoj integraciji ovisnika rezultirao je provedbom trogodišnjeg europskog projekta “Puzzle” kroz koji smo istraživali zapošljivost i kapacitet za zapošljavanje ovisnika te smo prepoznali zaposlenje kao jedan od glavnih prekursora oporavka i uspješne socijalne reintegracije ovisnika. Prepoznali smo, također, i kako resocijalizacija nije izolirani proces – resocijalizacija započinje u trenutku kada se ovisnik uključi u liječenje te je utkana u postavke programa rehabilitacije. Stoga je moguće reći kako su liječenje, rehabilitacija i socijalna reintegracija faze jednog većeg procesa – procesa oporavka. Međunarodna konferencija “Kako do oporavka? – suvremeni pristup liječenju, rehabilitaciji i socijalnoj reintegraciji osoba s problemom ovisnosti” namijenjena je upravo produbljivanju i širenju znanja o ovom konceptu.

Pozivamo stoga sve zainteresirane stručnjake, djelatnike unutar sustava skrbi o ovisnicima, koji aktivno djeluju u liječenju, rehabilitaciji i resocijalizaciji ovisnika, ali i onima koji se u svom radu susreću s osobama s problemima ovisnosti te žele proširiti znanje u ovom području i unaprijediti vještine za rad s osobama s problemom ovisnosti da nam se pridruže na međunarodnoj konferenciji.

Sudionici se mogu registrirati putem sljedećih obrazaca:

  1. Obrazac za prijavu pasivnih sudionika
  2. Obrazac za prijavu aktivnih sudionika (aktivni sudionici na konferenciji mogu sudjelovati s usmenim izlaganjem ili poster prezentacijom. Detaljnije upute nalaze se u obrascu.)

Prijave sudionika bit će otvorene do nedjelje, 17. kolovoza 2020. godine, nakon čega ćemo formirati konačni program konferencije te sve prijavljene sudionike kontaktirati s dodatnim informacijama.

 

Međunarodnu konferenciju organizira Udruga za pomoć ovisnicima “Vida” iz Rijeke, u okviru ESF projekta “Puzzle” – povećanje zapošljivosti liječenih ovisnika, uz podršku partnera – Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Humanitarne organizacije “Zajednica Susret”. Organizaciju konferencije također podržavaju Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo zdravstva i Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail