Krećemo s podcastom Ponovisnosti

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti krećemo s podcastom Ponovisnosti namijenjenom mladima, u kojem govorimo o ponašajnim ili bihevioralnim ovisnostima.

Najčešće kada razgovaramo o ovisnostima u prvom redu govorimo o ovisnosti o psihoaktivnim tvarima, misleći na droge. No ovisnost ne mora nužno biti vezana za psihoaktivno sredstvo ili bilo koje drugo sredstvo, već se ovisnost može razviti na temelju određenog ponašanja, navika i postupaka. Ako to ponašanje dovodi do određene žudnje i potrebe za ponavljanjem, ako shvatiš da si kao malo izgubio kontrolu nad onime što radiš, ako ti više frendovi i neki prošli interesi nisu prioritet, možda je vrijeme da zastaneš i razmisliš. Jer možda si postao ovisan – ne o drogi – ali o nečem drugom.

Četiri su najpoznatije vrste bihevioralnih ovisnosti: Ovisnost o kocki, o internetu, seksu te ovisnost o šopingu. Ako te zanima čuti nešto više o ovoj temi, posjeti naš kanal na Mixcloudu i poslušaj prvu epizodu podcasta Što su ponovisnosti?.

Sadržaj podcasta smislila je naša volonterka Mia Stefanović, a vizuale je napravila Ivana Slunjski. Podcast Ponovisnosti financira Ministarstvo zdravstva kroz provedbu projekta “Horizont” – Multimodalni program prevencije različitih oblika ovisnosti.

Follow us: Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram