Draw the line u Otočcu

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježava se s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, osobito droga te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. Prema rezultatima Europskog istraživanja o pušenju, pijenju alkohola, uporabi droga i rizičnim čimbenicima među učenicima, hrvatski su učenici daleko iznad prosjeka u konzumiranju alkohola i pušenju cigareta.

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Udruga Vida u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Ličko-Senjske županije organizira treću izvedbu plesnog performansa “Draw the line” u prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta za učenike, profesore i stručno osoblje škola na području Ličko-Senjske županije u vidu izvannastavne slobodne aktivnosti.

Više o samom performansu možete pročitati ovdje


„Lako je skinuti se, ali teško je ostati čist“ – riječi su bivšeg ovisnika
Performans preispituje status ovisnika u društvu, kao i odnos društva prema ovisniku. Često upravo taj odnos društva u životu ovisnika predstavlja prepreku održavanju apstinencije i pozitivnog načina života.
Cilj je utjecati na odnos društva prema osobama s problemom ovisnosti te smanjiti predrasude koje u odnosu prema njima postoje.
Kakav je odnos između ovisnika i droge? Što je ona njemu – prijateljica? Obitelj? Zagrljaj, utjeha i sigurnost? Život? Ili smrt? U kojem će trenutku ovisnik podvući crtu? Kako će ostati čist?

Performans se temelji na stvarnim pričama bivših ovisnika koje su prikupljane kroz svakodnevni rad Udruge za pomoć ovisnicima Vida, koje je Plesna grupa Flame prikazala kroz koreografiju i ples.


Više o samom performansu možete pročitati ovdje

Više o samom performansu možete pročitati ovdje


Financirano od strane Ministarstva zdravstva kroz provedbu projekta “Snažni, zdravi, sigurni…i povezani”

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail