Presjek provedenih aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga

Kao što smo vam i najavili Udruga “Vida” je povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, koji se obilježava 26. lipnja, provela niz aktivnosti na području grada Rijeke, kako bi širem građanstvu “približila” svijet ovisnosti i probleme s kojima se ovisnici svakodnevno susreću kada je u pitanju njihova reintegracija u društvo. Također, iskoristili smo priliku da putem jezika umjetnosti, koji ponekad najbolje opisuje naše emocije, snove i svakodnevne borbe, razbijemo predrasude prema ovisnicima koje su u našem društvu prisutne.

26.6.2018. bio je rezerviran za otvaranje izložbe “Fotkam ti priču” destigmatizirajuću izložbu fotografija tetovaža ovisnika i građana s pripadajućim pričama ispod tetovaža.

Dok smo 27.7.2018. rezervirali za premijerno predstavljanje plesnog performansa “Draw the line” u izvedbi plesne grupe Flame.

Oba događaja mnogobrojno su popraćena od strane šire lokalne zajednice i medija, pa vam u nastavku predstavljamo presjek navedenih događaja.
https://radio.hrt.hr/ep/udruga-vida-obiljezava-meunarodni-dan-borbe-protiv-zlouporabe-droga/260859/

 

Novi list o performansu Draw the line

 

Navedene aktivnosti financirane su: 

Izložba fotografija tetovaža “Fotkam ti priču” financirana je od strane Ministarstva zdravstva kroz provedbu projekta “Gulliver” i Primorsko-Goranske županije kroz provedbu projekta “ZaVidaj se”
Plesni performans “Draw the line” financira Primorsko-goranska županija kroz provedbu projekta “ZaVidaj se” i Grad Rijeka kroz provedbu projekta “Fiera”, a izvodi se uz pokroviteljstvo DanceStara.
Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail