Online pričaonica #NEovisne

Pozivamo sve žene, a naročito žene koje su se nosile ili se još uvijek nose s problemom ovisnosti – bilo osobnim ili u obitelji – da nam dostave kratke priče, svjedočanstva i izjave, crtice iz dnevnika, fotografije, poeziju i bilo koju vrstu kreativnih radova koji govore o njihovom problemu i borbi – o uspjesima i padovima, gubicima i naučenim lekcijama.

Dobrodošle ste progovoriti o svim svojim ‘poludjelim strastima’: od uzimanja droga ili lijekova, preko tjelesnih rutina, ovisnosti o seksu ili hrani, kolekcionarstva, pa do alkohola ili kockanja, ovisnosti o emocijama, ljudima i odnosima, konfliktima, televizijskim serijama, poslu i radu, sportu… Konačno, hoće li naša strast biti (ne)normalna ovisi od njenog intenziteta – i društvene prihvaćenosti.

Cilj nam je dati prostor ženama koje žele ‘napisati sebe’ – svoju borbu za autentičan odnos prema tijelu i osjećajima; ukazati na marginalan položaj žena unutar ovisničke populacije te destigmatizirati ovisničko ponašanje pružanjem platforme gdje se sve zainteresirane mogu uključiti.

Svoje radove možete dostaviti anonimno, pod pseudonimom ili potpisane, u online pričaonici, preko maila udrugavida.rijeka@gmail.com ili u prostoru Udruge „Vida“, Slogin kula 12, Rijeka. Radove namjeravamo objediniti na blogu te ih predstaviti na Festivalu europske kratke priče te na drugim javnim događanjima u kojima naša Udruga sudjeluje.

Projekt „Vox Corpore“ – promicanje zdravlja i zdravih stilova života žena s osobnim ili problemima ovisnosti u obitelji, financira Upravni odbor za zdravstvo Primorsko-goranske županije.

 

 

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail