Sudjeluj, razmisli, zaposli! Poziv poslodavcima za sudjelovanje u istraživanju

Udruga za pomoć ovisnicima „Vida“ Rijeka u veljači 2020. godine počinje s provedbom participativnog istraživanja putem fokus grupa na temu zapošljavanja liječenih ovisnika, kako bismo razmotrili stavove, mogućnosti i iskustva poslodavaca na ovu društvenu temu.

Istraživanje se provodi u sklopu projekta “Timun” – Primorsko-goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, kojeg Udruga „Vida“ provodi u partnerstvu s Domom Turnić i Primorsko-goranskom županijom. Cilj projekta doprinijeti je učinkovitijoj provedbi PGŽ Strategije razvoja ljudskih potencijala, odnosno povećati razinu zapošljivosti teško zapošljivih skupina, konkretno liječenih ovisnika, te potaknuti sektor socijalnih usluga i poslovni sektor na njihovo radno angažiranje i zapošljavanje. Naime, prema dostupnim podatcima u Republici Hrvatskoj 47,1% osoba liječenih od ovisnosti je nezaposleno.

Fokus grupe su vođene polustrukturirane diskusije gdje sudionici koji su inače objekt istraživanja postaju aktivni sudionici, dijele perspektive i stavove o relevantnim društvenim pitanjima, te sugeriraju moguća rješenja. Predstojeća fokus grupa okupit će 8-12 sudionika i sudionica, kojima će moderatorica postavljati pitanja na temelju kojih će se voditi rasprava. Važno je imati na umu kako nema točnih i netočnih odgovora, već je cilj razgovora da sudionici jedni s drugima podijele što više različitih stavova i iskustava. Sudjelovanje u istraživanju je anonimno.

Iskustva i stavovi poslodavaca ključni su za razumijevanje problematike nezaposlenosti liječenih ovisnika, stoga pozivamo sve zaintresirane obrtnike te male i srednje poduzetnike da se odazovu na fokus grupu koja će se održati 21. veljače u 14:30 sati u prostoru SUMA-e, Erazma Bračića 11. Predviđeno trajanje fokus grupe je sat vremena. Prijave su otvorene do 17. veljače.

Dodatne informacije možete dobiti putem maila udrugavida.rijeka@gmail.com.

 

UP.01.3.1.01.0072

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail