19/04/2019

“TIMUN”

 

Projekt “Timun” – Primorsko-goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika

„Timun“ je istraživački projekt koji propituje potrebe, iskustva i kapacitete bivših ovisnika za posao, kao i mogućnost poslovnog sektora i sektora socijalnih usluga za zapošljavanje bivših ovisnika. Uz šire implikacije na trenutne javne politike zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih i teško zapošljivih skupina, glavni je cilj projekta doprinijeti učinkovitijoj provedbi Primorsko-goranske strategije razvoja ljudskih potencijala. Specifični ciljevi projekta su povećanje razine socijalnog uključivanja i zapošljivosti bivših ovisnika te poticanje sektora socijalnih usluga i poslovnog sektora na njihovo radno angažiranje i zapošljavanje. 

Ključne projektne aktivnosti su mapiranje postojećih iskustava, potreba i kapaciteta liječenih ovisnika za posao, a putem kvalitativnog istraživanja, odnosno individualnih intervjua te participativno istraživanje s obrtnicima i pružateljima socijalnih usluga u kontekstu zapošljavanja liječenih ovisnika. Za vrijeme čitavog trajanja projekta provode se i tri programa Resocijalizacijskog centra udruge „Vida“: Program pripreme ovisnika za resocijalizaciju, Program za podizanje samopouzdanja i poboljšanja slike o sebi te Program pomoći pri obrazovanju i zapošljavanju.


Nositelj projekta: Udruga za pomoć ovisnicima “Vida” Rijeka

Partneri na projektuPrimorsko-goranska županija i Dom za odrasle osobe Turnić


Trajanje projekta:  26.03.2019. – 26.09.2021.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Ukupna vrijednost projekta: 528.422,48kn

Iznos EU potpore : 528.422,48 kn

 

 


Kontakt :

info@droga-online.com.hr

Sanja Filipović, dipl.psih.prof.


Poveznice:

https://strukturnifondovi.hr/

OP Učinkoviti ljudski potencijali 


Ukoliko ste zainteresirani za volontiranje na projektu “Timun” možete nam se obratiti ovdje

Službeni poziv za volontiranje s opisom volonterskih pozicija i volonterskim zadacima možete pronaći na ovom linku


Dana 26.06.2019. godine održana je konferencija za medije na kojoj smo predstavili projekt “Timun”, financiran iz ESF fonda. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Udruge Vida, Doma za psihički bolesne odrasle osobe “Turnić” i Primorsko-goranske županije.


Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram