19/04/2019

TIMUN

“Timun” – Primorsko-goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika

„Timun“ je istraživački projekt koji ispituje iskustva, potrebe i kapacitete liječenih ovisnika.ca za posao, kao i mogućnost poslovnog sektora te sektora socijalnih usluga za zapošljavanje ovisnika.ca. Uz šire implikacije na trenutne javne politike zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih i teško zapošljivih skupina, glavni je cilj projekta doprinijeti učinkovitijoj provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Primorsko-goranske županije. Specifični ciljevi projekta su povećanje razine socijalne uključenosti i zapošljivosti liječenih ovisnika.ca te poticanje sektora socijalnih usluga i poslovnog sektora na njihovo radno angažiranje i zapošljavanje. 

Ključne projektne aktivnosti su mapiranje postojećih iskustava, potreba i kapaciteta liječenih ovisnika za posao, a putem kvalitativnog istraživanja, odnosno individualnih intervjua te participativno istraživanje s obrtnicima i pružateljima socijalnih usluga u kontekstu zapošljavanja liječenih ovisnika. Za vrijeme čitavog trajanja projekta provode se i tri programa Resocijalizacijskog centra udruge „Vida“: Program pripreme ovisnika za resocijalizaciju, Program za podizanje samopouzdanja i poboljšanja slike o sebi te Program pomoći pri obrazovanju i zapošljavanju.


Nositelj projekta: Udruga za pomoć ovisnicima “Vida” Rijeka

Partneri na projektuPrimorsko-goranska županija i Dom za odrasle osobe Turnić


Trajanje projekta:  26.03.2019. – 26.09.2021.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Ukupna vrijednost projekta: 528.422,48kn

Iznos EU potpore : 528.422,48 kn


Kontakt :

Voditeljica projekta Maja Stevanović, dipl.iur., udrugavida.rijeka@gmail.com


Poveznice:

https://strukturnifondovi.hr/

OP Učinkoviti ljudski potencijali 


Dana 26.06.2019. godine održana je konferencija za medije na kojoj smo predstavili projekt “Timun”, financiran iz ESF fonda. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Udruge Vida, Doma za psihički bolesne odrasle osobe “Turnić” i Primorsko-goranske županije.


Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail