Najava i poziv na stručnu edukaciju „Koncept životnih vještina u tretmanu ovisnosti – platforma za suradnju i put za socijalnu inkluziju“

Savez udruga mladih SUMA,

Ulica Erazma Barčića 11

12. i 13. studenog 2019. godine, od 09:00 do 16:00 sati

 

Poštovani suradnici i poštovane suradnice,

Udruga za pomoć ovisnicima „Vida“ Rijeka u partnerstvu s Primorsko-goranskom županijom, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Humanitarnom organizacijom Zajednica Susret iz Zagreba provodi projekt „Puzzle“ – povećanje zapošljivosti liječenih ovisnika financiran iz Europskog socijalnog fonda. Projekt odgovara na potrebe podrške i pomoći liječenim ovisnicima u procesu radnog i socijalnog uključivanja, te na potrebe drugih dionika tog procesa.

Stručna edukacija „Koncept životnih vještina u tretmanu ovisnosti – platforma za suradnju i put za socijalnu inkluziju“ namijenjena je tako stručnim radnicima uključenima u liječenje, rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika te ostalim stručnim radnicima koji u svom radu dolaze u dodir s ovom ciljanom skupinom, te nastoji odgovoriti na njihovu potrebu za pružanjem odgovarajućih usluga usmjerenih socijalnom uključivanju ovisnika.

Udruga „Vida“ poziva sve stručne radnike zaposlene u javnim ustanovama ili nevladinim udrugama (centri za socijalnu skrb, probacijski uredi, liječnici obiteljske medicine, udruge za beskućnike i sl.) da se prijave na stručnu edukaciju usmjerenu diseminaciji znanja o suvremenim metodama procjene i planiranja intervencija u odnosu na ovisnike koje se zasnivaju na biopsihosocijalnoj paradigmi, konceptu oporavka i povećanju funkcionalnosti. Cilj nam je povećati razumijevanje kompleksne problematike vezane uz ovisnosti, poglavito u područjima relevantnim za radnu i socijalnu integraciju. Prvi dan otvoren je za sve zainteresirane stručnjake, dok je drugi dan usmjeren osobama koje direktno rade s ovisnicima u procesu liječenja, rehabilitacije i resocijalizacije.

Stručna edukacija se provodi u tri županije, a u Primorsko-goranskoj županiji održat će se 12. i 13. studenog 2019. godine od 9:00 do 16:00 sati u prostoriji SUMA-e, Ulica Erazma Barčića 11, Rijeka.

Na stručnoj edukaciji govorit će predsjednica Udruge „Vida“ Sanja Filipović, dipl.psih.,prof., ravnateljica Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti
Karmen Jureško, dr.med.spec.psihijatar te stručne djelatnice Udruge „Vida“ Ivona Mladina, dipl.psih.,prof. i Karla Glažar, mag.paed.soc.

Napomena: u tijeku je prijava edukacije pri stručnim komorama za bodovanje stručnog usavršavanja.

 

Prijavni obrazac preuzmite ovdje

Program edukacije preuzmite ovdje

 

Follow us: Follow:
Facebooktwitterrssyoutubeinstagram

Share:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail